Elektryczne grille wodne LOZAMET wyróżnia segmentowy ruszt z żeliwa szarego najwyższej klasy. Nowoczesne układy regulacji umożliwiają optymalny dobór temperatury i ekonomiczne dozowanie mocy grzewczej. Woda znajdująca się w zbiorniku pod elementami grzejnymi znacznie obniża ilość dymu powstającego podczas grillowania. Segmentowy ruszt można łatwo zdemontować, co pozwala na dokładne umycie zbiornika i wyczyszczenie samego rusztu, zwłaszcza, że panel grzejny jest podnoszony.
Systemy wyłączników termicznych zabezpieczają urządzenie przed przegrzaniem, a blokady mechaniczne i mikrowyłączniki zapewniają bezpieczeństwo obsługi.
Ruszty LOZAMET pozwalają grillować mięsa, ryby i warzywa z podkreśleniem ich walorów smakowych, z zachowaniem składników odżywczych, bezpiecznie i przy oszczędnym zużyciu energii elektrycznej.
Produkujemy grille wodne z jedną oraz dwoma niezależnymi strefami grzewczymi.