Grille gazowe LOZAMET, typu LAVA są wyposażone w masywny ruszt ze stali nierdzewnej, którego wysokość nad paleniskiem można stopniowo regulować, co zapobiega przypalaniu żywności i sprzyja zachowaniu najlepszych walorów smakowych i zdrowotnych.
W grillach tego typu, palniki gazowe rozżarzają naturalne kamienie lawy wulkanicznej. Kropelki tłuszczu z położonych na ruszcie produktów kapią na rozżarzone kamienie i powstaje delikatny dym, który powoduje, że smak potrawy staje się niepowtarzalny, o nucie podobnej do węgla drzewnego. Mięso na rozżarzonym ruszcie szybko i równomiernie się rumieni, pozostaje soczyste i delikatne zachowując naturalny smak i bogactwo wartości odżywczych. Na grillach LOZAMET można przyrządzać znakomite steki, kotlety, szaszłyki, ryby i odpowiednio przygotowane warzywa.
Proponujemy Państwu grille LAVA z jedną lub dwoma niezależnymi strefami grzewczymi. Układy regulacji z kurkami gazowymi PEL umożliwiają ekonomiczne gospodarowanie mocą grzewczą i zużyciem gazu.