Grille płytowe (płyty grillowe) LOZAMET są przeznaczone do beztłuszczowego smażenia lub grillowania mięsa, ryb, kiełbas, ziemniaków i innych warzyw położonych bezpośrednio na płycie grzewczej. Znakomicie usprawniają przygotowywanie zdrowych i smacznych dań, zarówno w dużych jak i małych obiektach gastronomicznych.
Produkujemy grille gazowe i elektryczne, gładkie i ryflowane, z jedną lub dwoma niezależnymi strefami grzewczymi.
Płynny zakres regulacji temperatury od 50 do 300°C umożliwia optymalny jej dobór, stosownie do przepisu kulinarnego i ze względu na oszczędność gazu lub prądu. Zastosowanie nowoczesnych regulatorów temperatury i wyłączników termicznych zapobiega przegrzaniu płyty. Pod płytą grzewczą znajduje się specjalna szuflada do zbierania tłuszczu i pozostałości po grillowaniu.
Płyty grillowe LOZAMET są wykonane z wysokogatunkowej stali nierdzewnej, co zapewnia trwałość, estetykę i spełnienie najwyższych wymagań higienicznych.
Zapraszamy do zapoznania się ze szczegółami naszej oferty zawierającej klasyczne grille płytowe oraz Grille Salamander i Grille Lava.
Grille płytowe elektryczne
Grille płytowe gazowe