Lozamet

LOZAMET jest jedynym polskim producentem, z ponad 37-letnim doświadczeniem w projektowaniu, produkcji i serwisowaniu profesjonalnych krajalnic do chleba. Doskonale sprawdzają się w pracy ciągłej jako wydajne urządzenia do krojenia dużych ilości pieczywa w piekarniach, sklepach, obiektach zbiorowego żywienia. Opracowaliśmy własną technologię wykonywania hartowanych noży tnących z nierdzewnej stali martenzytycznej, umożliwiającą ich wielokrotną regenerację.

OFERUJEMY DWA TYPY KRAJALNIC DO CHLEBA:

  • Krajalnice stołowe typu MKP – krajalnice z podnoszoną ramą nożową, ładowane i rozładowywane od frontu. Zajmują mało miejsca, a solidna konstrukcja gwarantuje sprawne działanie zarówno w małych jak i dużych firmach sprzedających pieczywo.
  • Krajalnice wolnostojące typu WKP – krajalnice przelotowe z pionowymi ramami nożowymi, które kroją także pieczywo o dużych gabarytach – chleby długie i okrągłe.

Produkujemy krajalnice 1 i 3- fazowe. Dobór odpowiedniej krajalnicy zależy od warunków pracy i miejsca eksploatacji, rodzaju i ilości krojonego pieczywa. Krajalnice 1- fazowe zalecamy do eksploatacji w mniejszych piekarniach, w sklepach lub punktach gastronomicznych, do lżejszych warunków pracy, praca okresowa, krótkotrwała ciągła. Do wielogodzinnej pracy ciągłej w cięższych warunkach np. w dużych piekarniach, do krojenia „ciężkiego” pieczywa, zalecamy krajalnice 3- fazowe.

Krajalnice naszej produkcji to nowoczesne, trwałe, a jednocześnie bezpieczne i łatwe w obsłudze urządzenia, spełniające najwyższe standardy jakości i bezpieczeństwa.
Oferujemy również usługi profesjonalnego ostrzenia noży do krajalnic LOZAMET.

Krajalnice do chleba stołowe

Krajalnice do chleba wolnostojące