Lozamet

Automatyczne warniki przepływowe LOZAMET to nowoczesne urządzenia do gotowania, podgrze­wania i utrzymywania wysokiej temperatury wody w gastronomii, które zapewniają:

  • automatyczny pobór wody bezpośrednio z instalacji wodnej dzięki stałemu podłączeniu do niej,
  • automatyczne uzupełnianie zbiornika,
  • dowolne zaprogramowanie temperatury wody w zakresie od 20° do 98° C.

PRODUKUJEMY TRZY TYPY WARNIKÓW:

  • HNB.20 o pojemności 20 litrów i wydajności do 35 litrów na godzinę,
  • HNB.40 o pojemności 40 litrów i wydajności do 72 litrów na godzinę,
  • HNB.60 o pojemności 60 litrów i wydajności do 110 litrów na godzinę.

Warniki automatyczne naszej produkcji są bezpie­czne, wytrzymałe  i energooszczędne dzięki zastoso­waniu:

  • elektronicznego układu sterowania pracą grzałek i elektrozaworu napełniania zbiornika,
  • panelu sterowania z czytelnym wyświetla­czem informującym o gotowości wody do spożycia, pozwalającym na odczyt aktualnej temperatury wody i sprawdzenie tempera­tury zadanej,
  • izolowanego termicznie zbiornika z wysoko­gatunkowej stali nierdzewnej,
  • dodatkowego zaworu odcinającego pobór wody,
  • niekapiącego kranu ułatwiającego utrzymanie czystości.

Zamontowane w naszych warnikach sterowniki elektroniczne zwiększają bezpieczeństwo obsługi, ponieważ wyłączają układ sterowania w przypadku nieprawidłowego działania i wyświetlają informacje o błędzie.

Warniki LOZAMET mogą być wyeksponowane i przeznaczone do bezpośredniego użytkowania przez konsumentów, lecz doskonale funkcjonują także w trudnych warunkach zaplecza kuchennego. W każdym przypadku należy warnik umieścić na stabilnej podstawie, którą może stanowić stół lub szafka z szerokiej oferty naszych solidnych i estetycznych mebli nierdzewnych.

Wieloletnią, bezawaryjna pracę warników LOZAMET wspomaga preparat do odkamieniania Strip-A-Way, więcei informacji na temat tego płynu podajemy tutaj.

Warniki do wody przepływowe

WARNIK DO WODY PRZEPŁYWOWY HNB.20

WARNIK DO WODY PRZEPŁYWOWY HNB.40

WARNIK DO WODY PRZEPŁYWOWY HNB.60