Automatyczne warniki przepływowe LOZAMET to nowoczesne urządzenia do gotowania, podgrzewania i utrzymywania wysokiej temperatury wody w gastronomii, które zapewniają:
- automatyczny pobór wody bezpośrednio z instalacji wodnej dzięki stałemu podłączeniu do niej,
- automatyczne uzupełnianie zbiornika,
- dowolne zaprogramowanie temperatury wody w zakresie od 20° do 98° C.
PRODUKUJEMY TRZY TYPY WARNIKÓW:
- HNB.20 o pojemności 20 litrów i wydajności do 35 litrów na godzinę,
- HNB.40 o pojemności 40 litrów i wydajności do 72 litrów na godzinę,
- HNB.60 o pojemności 60 litrów i wydajności do 110 litrów na godzinę.
Warniki automatyczne naszej produkcji są bezpieczne, wytrzymałe i energooszczędne dzięki zastosowaniu:
- elektronicznego układu sterowania pracą grzałek i elektrozaworu napełniania zbiornika,
- panelu sterowania z czytelnym wyświetlaczem informującym o gotowości wody do spożycia, pozwalającym na odczyt aktualnej temperatury wody i sprawdzenie temperatury zadanej,
- izolowanego termicznie zbiornika z wysokogatunkowej stali nierdzewnej,
- dodatkowego zaworu odcinającego pobór wody,
- niekapiącego kranu ułatwiającego utrzymanie czystości.
Zamontowane w naszych warnikach sterowniki elektroniczne zwiększają bezpieczeństwo obsługi, ponieważ wyłączają układ sterowania w przypadku nieprawidłowego działania i wyświetlają informacje o błędzie.
Warniki LOZAMET mogą być wyeksponowane i przeznaczone do bezpośredniego użytkowania przez konsumentów, lecz doskonale funkcjonują także w trudnych warunkach zaplecza kuchennego. W każdym przypadku należy warnik umieścić na stabilnej podstawie, którą może stanowić stół lub szafka z szerokiej oferty naszych solidnych i estetycznych mebli nierdzewnych.
Wieloletnią, bezawaryjna pracę warników LOZAMET wspomaga preparat do odkamieniania Strip-A-Way, więcei informacji na temat tego płynu podajemy tutaj.